12-23-2006, 06:01 PM
|
#7 (permalink)
|
| شوربة البروكلي والبطاطس
المقادير :
ملعقتين زيت الزيتون
2 بطاطس مقطعه مربعات
بصلة مبروشه
225 غرام بروكلي
125 غرام جبنة الركفورت ( او بارميزان 9
2/1 4 كوب خلاصة الخضروات
3/2 دوبل كريم ثقيلة
رشة بابريكيا
ملح وفلفل
الطريقة :
سخني الزيت وضعي فيه البطاطس والبصل ويقلب لخمسة دقائق
ضعي كم راس من البروكلي على جنب للتزين
ضعي الباقي من البروكلي في القدر مع البطاطس والبصل واضيفي الجبنة وخلاصة الخضروات
يترك الى ان يغلى ثم تهدا النار وتترك لمدة 25 دقيقة وتتهري البطاطس
يوضع الخليط في خلاط الى ان يمزج وينعم المزيج وصفيه في مصفاة
ترجع في القدر وتضاف اليه الدوبل كريم وقليل من البابريكا وملح وفلفل
ضعي البروكلي (للزينة ) في ماء مغلي لمدة دقيقتين وتصفى
صبي الشوربة في زبادي ويرش بقليل من البابريكيا وقطع البروكلي
وبالعافة
_______________ |
| |