منتديات داونلودز2

منتديات داونلودز2 (http://www.downloadiz2.com/forums/index.php)
-   قسم حواء (http://www.downloadiz2.com/forums/f37.html)
-   -   كفتة الارز المصريه اللذيذه (http://www.downloadiz2.com/forums/t24130.html)

Marina_Mrmr 02-27-2009 08:51 PM

**كفتة الارز احلي الاكلات المصرية بالصور والخطوات**

ورحمه الله وبركاته

ازيكم يا احلى بنات فى المنتدى؟يارب تكونوا بخير اليوم جيت وجبتلكم معايا اكله مصريه وهى كفته الارز بالصلصه يارب تعجبكم

المقادير

نص كيلو لحم مفروم

كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)

3 بصلات



حوالى نصف كيلو طماطم



اربع فصوص توم

حزمه شبت

حزمه بقدونس

ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب

الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل



ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه

وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما فى الصوره

ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها

نقوم بقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد الانتهاء من الكميه





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg



بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg





وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg



ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg



وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم







http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg

التوقيع**كفتة الارز احلي الاكلات المصرية بالصور والخطوات**

ورحمه الله وبركاته

ازيكم يا احلى بنات فى المنتدى؟يارب تكونوا بخير اليوم جيت وجبتلكم معايا اكله مصريه وهى كفته الارز بالصلصه يارب تعجبكم

المقادير

نص كيلو لحم مفروم

كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)

3 بصلات



حوالى نصف كيلو طماطم



اربع فصوص توم

حزمه شبت

حزمه بقدونس

ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب

الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل



ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه

وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما فى الصوره

ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها

نقوم بقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد الانتهاء من الكميه





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg



بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg





وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg



ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها





http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg



وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم







http://www.3roos.com/uploaded2008/22...1205617050.jpg

التوقيع






الساعة الآن 09:09 PM

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd

Security team